Üniversitelerin Çağrı Merkezi Hizmeti Bölümleri Hakkında

2022-08-09 —

Günümüzde gerek devlet gerekse özel kurum ve kuruluşlarda her türden hizmet çağrı merkezleri aracılığıyla yapılıyor. Şirket ve kurumların hizmetleri ile ilgili istek ve şikayetleri aldıkları aynı zamanda satış-pazarlama operasyonları yürüttükleri önemli faaliyetler çağrı merkezleri departmanları ile birlikte yapılıyor. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte gitgide popülerleşen çağrı merkezleri sektördeki açığı kapatmak adına nitelikli-niteliksiz demeden işe alım yapıyor. Hal böyle olunca da hizmet kalitesinde zaman zaman düşüşler yaşanabiliyor. Ve nitelikli eleman ihtiyacı günden güne artıyor.

Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü Nedir?

Üniversitelerin çağrı merkezi hizmetleri bölümlerinin amacı çağrı merkezi sektöründeki açığı kalifiye elemanlar yetiştirerek kapatmak. Bunun yanında müşteri odaklı hizmetlerinin yaygınlaşması ve çağrı merkezi sektörünün öne çıkmasını sağlamak. Çağrı Merkezi Hizmetleri bölümü dört yarıyıllık bir programdır. Diksiyonu düzgün, ikna kabiliyeti yüksek ve teknolojik cihazlara hakim kişiler üniversitelerin Çağrı Merkezi Hizmetleri bölümünü tercih edebilir.

Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümünde Hangi Dersler Var?

Çağrı Merkezi Hizmetleri bölümünde iletişime giriş derslerinden genel matematiğe, çağrı merkezi yönetiminden, halkla ilişkiler, temel hukuk, ekonomi, psikoloji, diksiyon, pazarlama yönetimi ve davranış bilimlerine kadar çağrı merkezi sektöründe ihtiyacınız olabilecek tüm teorik ve teknik eğitimleri alabilir bunun yanında staj uygulaması dersi ile tüm öğrendiklerinizi gerçek çalışma hayatında uygulayabilirsiniz.

Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü Mezunlarının İş İmkanları Nelerdir?

Bu bölümden mezun kişilerin her türlü kurum ve kuruluş çatısı altında çalışması mümkün. Üniversitelerin çağrı merkezi hizmetleri bölümünden mezun kişiler Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) Girerek devlet dairelerinin çağrı merkezi departmanlarında çalışabilirler. Bunun dışında çağrı merkezi hizmetleri bölümü mezunlarının çalışabileceği başlıca yerler: Hastaneler, bankalar, bakanlıklar, üniversiteler, e-ticaret firmaları, satış mağazaları, okullar vb. kurumlar yani çağrı merkezi elemanlarına her daim ihtiyaç olan yerler diyebiliriz.

Bölümden Mezun Olduktan Sonra Ne İş Yaparlar?

Üniversitelerin Çağrı Merkezi Hizmetleri mezunları çalıştıkları kurum ve şirketlerde müşteri temsilcisi olarak kariyer yolculuklarına başlayabilirler. Satış öncesi ve sonrası işlemleri, üyelik işlemleri, bireysel müşteri işlemleri, bilgi, şikayet, istek sunma gibi görevleri yerine getirirler. Müşteri temsilcisi olarak başladıkları kariyerlerinde takım lideri, supervisor, departman müdürü, genel müdür olarak yükselebilirler.

Çağrı Merkezi Hizmeti Bölümü Mezunları Ne Kadar Maaşla Çalışırlar?

Çağrı merkezi sektöründe maaşlar firmadan firmaya değişebiliyor. Uluslararası çağrı merkezlerinde maaşlar daha dolgun olurken sadece bölgesel hizmet veren çağrı merkezlerinde maaşlar daha düşük olabiliyor. Aynı zamanda çalışanın niteliğine ve yeteneklerine göre de maaş aralığı yükselebiliyor. Kamu kurumları için 2500 ila 2600 arasında değişen maaş aralığı özel kurumlarda duruma göre daha yüksek olabiliyor.

Eğer bu yazımız hoşunuza gittiyse Almanca Çağrı Merkezlerinde Kariyer Yapmak İsteyen Kişilere Sunulan İmkanlar Nelerdir? konulu yazımıza göz atmayı unutmayın.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Selbi Saritas
Selbi Saritas
4 yıl önce

Hollandacada var mi?