Almanca Bilenler Hangi Şehirlerde Kolayca İş Bulabilirler?

2021-09-22 —

Almanya’dan kesin dönüş yapan bir vatandaş için Türkiye’de hangi bölge ve şehirlerde çalışabileceğini tahmin edebilmek bir hayli zor. Ülkenin yapısı itibariyle birçok kültürü ve toplumu içerisinde barındırmasından dolayı tüm şehirler farklı bir dinamiğe sahip. Bu sebeple Almanya’dan dönüş yapmış kişilerin konu iş tercihine geldiğinde kafa karışıklığı yaşaması mümkün.

Fakat Türkiye, gelişmekte olan ülkeler arasında yer alması ve Avrupa’ya yakın olması sebebiyle birçok iş kolunun hızla geliştiği ülkelerden birisi. Özellikle teknolojik gelişmelerle birlikte artan nitelikli iş gücü ihtiyacı, teknolojik gelişmelerin genel olarak yabancı dillere bağlı olması sebebiyle önem arz ediyor. Almanca bilen eleman alımı da, tam olarak bu noktada olduğundan daha önemli bir hale geliyor. Peki Almanca bilenler Türkiye’de hangi şehirlerde kolayca iş bulabilirler?

Fırsatlar Şehri İstanbul

Listenin en başında tabii ki Türkiye’nin en büyük şehri olan İstanbul geliyor. Gerek iş gerekse yaşam standartları açısından Almanca bilenlerin kolaylıkla iş bulabileceği şehirlerden bir tanesi. Ünlü ekonomi dergisi Forbes’un yaşanabilirlik, yenilikçilik, ticaret becerisi, üretim potansiyeli ve hizmetlere erişebilirlik verilerine göre de İstanbul, iş yapmak ve yaşamak için Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden birisi. Almanca bilenler, İstanbul’da bir çok sektörde farklı nitelikteki işleri kolaylıkla bulabilirler. İster teknoloji ister satış ve pazarlama ister internet ve bilişim isterse eğitim sektörü olsun Almanca bilenler İstanbul şartları altında hayal ettikleri tüm iş imkanlarına rahatlıkla ulaşabilirler. Canlı ve kozmopolit bir şehir olan İstanbul, hem kariyer hedefleri hem de yaşam standartları yüksek olanlar için biçilmiş kaftan.

Turizmin Kalbi: Antalya

Yabancı Turizminin kalbi Antalya, her sene farklı ülkelerden binlerce kişiyi sıcak akdeniz sahilleriyle buluşturan şehirlerden birisi. Antalya aynı zamanda en çok yerleşik yabancının ülkemizde bulunduğu şehirler içinde ilk sıralarda . Durum böyle olunca turizm bölgesi olmasının verdiği avantajlarla birlikte iş bulma konusunda da çeşitli fırsatlar sunuyor. Antalya bölgesi turizme yönelik yapısı ile Almanca bilen elemana olan talebin yoğun olduğu bir yer. Özellikle Almanca bilen ve call center sektöründe kariyer yapmak isteyen kişiler için satış, pazarlama, turizm, online pazarlama gibi konularda esnek ve rahat iş imkanları sunmakta. Ayrıca Almanya’dan Türkiye’ye dönenler, adaptasyon sıkıntısı çekmeyeceği şehirler listesine Antalya’yı gönül rahatlığıyla ekleyebilirler.

Başkent Ankara

Türkiye’nin başkenti olmasının verdiği ağırlık ve Türkiye’nin tam merkezinde bulunması itibariyle Ankara’nın diğer şehirlere göre iş fırsatları bakımından çeşitliliği oldukça fazla. Fakat Ankara’nın memur oranının diğer meslek gruplarına göre yoğunlukta olmasından dolayı özellikle eğitim sektöründe Almanca bilen kişilere ihtiyaç duyuluyor. Bunun yanında Ankara, tıp, sağlık, elektronik ve bilgisayar, malzeme ve imalat, inşaat ve savunma sanayi, nano teknoloji, ileri elektronik uygulamaları, tasarım teknolojileri, enerji ve çevre teknolojileri sektörlerinden bolca yatırım alan şehirlerden birisi. Farklı alanlardan değişik niteliklerde yatırım alan Ankara, iyi derece de Almanca bilenler için göz ardı edilemeyecek fırsatlar barındırıyor.

Ege’nin Göz bebeği

Yerli ve yabancı turistin buluştuğu, her sene binlerce misafir ağırlayan, Türkiye’nin ikinci en büyük limanına sahip şehri İzmir. Hoşgörülü ve sıcak insanlarıyla Almanya’dan dönüş yapanlar için adaptasyon sorunu yaşamayacakları şehirler arasında. Özellikle turizmin ve limanın şehre katmış olduğu çeşitlilik sebebiyle dönemsel veya kalıcı işler bulmak oldukça kolay. Almanca bilenler İzmir’de ister kurumsal bazda isterlerse de esnek işlerde çalışabilirler. Almanca bilenlerin iş ararken kapısını çalacağı ilk adreslerden birisi olarak İzmir’i akıllarına yazmaları faydalı olacaktır.

Bonus: Almanca bilenlerin en kolay iş bulabileceği Sektörler

Türkiye’de Almanca bilenlerin en kolay iş bulabileceği sektörler arasında turizm ve seyahat acenteleri başı çekmekte ardından bankalar ve sigorta şirketleri, hükümet ve dış işleri, uluslararası kar amacı gütmeyen organizasyonlar, sağlık sektörü, sosyal servisler, göç etme servisleri gelmektedir.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Erdogan ulcay
Erdogan ulcay
4 yıl önce

Iş arıyorum